Stomatolog Podgorica, Snimanje Zuba.
Zakažite pregled:
+382 69 558 454
+382 20 655 535

Fiksne proteze

Fiksna proteza

Fiksna proteza se  uglavnom  koristi  u  starijem  uzrastu i  kod izraženih  nepravilnosi.  Fiksne  proteze  za  zube  daju mnogo bolje rezultate od mobilnih proteza za zube jer se ne skidaju i zalepljene su za vaše zube, tako da  je korigovanje zuba neprekidno. Fiksne proteze za ispravljanje zuba mogu biti regularne i lingvalne. Lingvalne  fiksne proteze za zube su potpuno nevidljive jer se nose sa unutrašnje strane. Regularne fiksne proteze za zube  mogu biti metalne, keramičke (bele i blago providne) i safirne (potpuno providne). Rok nošenja fiksne proteze je između jedne i dve godine u zavisnosti od nepravilnosti zuba i vilica koja je kod vas prisutna. Odluka o vidu terapije koja će se sprovesti, donosi se nakon detaljne i sveobuhvatne analize studijskih modela i rendgenskih snimaka ( ortopan i profilni telerendgen) tako da svaki pacijent dobija najoptimalnije, individualno terapijsko rešenje.
fixna2
fixna1

Primena fiksnih zubnih proteza ne umanjuje mogućnost vaše kreativnosti. Izborom ligaturnih gumica različitih boja  možete  da  učinite  svoju  fiksnu  protezu  zanimljivom.  Ispod  keramičkih  bravica  možemo  po  vašoj želji staviti šarene gumice, a metalne bravice takođe mogu biti raznobojne.

bravicerazne

Samoligirajuća fiksna proteza za zube–  primena  samoligirajućih  bravica  skraćuje  vreme  trajanja  same  terapije.

fixna3

Estetska proteza za zube – za one kojima je estetika na prvom mestu.

fixna4

Najnovije kod nas!

Moderna i nevidljiva alternativa konvencionalnim bravicama.
Bravice se izrađuju od legure zlata individualno za svakog pacijenta (primenom najsavremenije CAD/CAM tehnologije) i
postavljaju sa unutrašnje strane zub, tako da jedina osoba koja će znati da imate ortodontski tretman ste Vi!

 

incognito

Mobilna proteza za zube –  predstavlja  vid  terapije  koji  se  primenjuje  u  mlađem  uzrastu.  Blagovremenim  dijagnostifikovanjem  i  početkom  terapije  mobilnom  protezom  može  se  u  potpunosti  korigovati  ortodontska  anomalija  ili  pak  značajno  smanjiti  njena  izraženost  i  skratiti  kasniji  tretman  fiksnom  protezom. Terapija mobilnom protezom obično traje od 6 do 24 meseca, u zavisnosti od vrste nepravilnosti zuba i vilica koja je  prisutna.  Kako  bi mališani lakše  prihvatil terapiju i  sa  uživanjem  nosili  svoju  protezicu  oni je mogu  učiniti jedinstvenom izborom najrazličitijih kombinacija boja i aplikacija.

bravice-u-boji